Прокуратурата в Испания е издала заповед за арест на бившия

...
 Прокуратурата в Испания е издала заповед за арест на бившия
Коментари Харесай

Проблемите за Рубиалес не спират, испанската прокуратура издаде заповед да бъде арестуван

 Прокуратурата в Испания е издала заповед за арест на някогашния президент на  футболна федерация на страната Луис Рубиалес, поради хипотетични нередности по време на неговия мандат.

Бившият лидер на централата в момента се намира отвън Испания - в Доминиканската република, където има бизнес и работи след глобата му от ФИФА да не се занимава повече с футбол, наложена му поради абсурда с целувката с Джени Ермосо. Противно на първичните изказвания, тази страна има съглашение за екстрадиция с Испания. Самият Луис Рубиалес разяснява случилото се, представен от " Марка ": " Изненадан съм. Никога не съм направил нищо неправилно, ще отговоря на всичко ".

Въпреки това прокуратурата е уверена, че някогашният президент ще се върне в Испания непринудено. Източници, близки до следствието, одобряват за даденост, че Луис Рубиалес е щял да бъде измежду задържаните и единствено фактът, че се е намирал в Доминиканската република, е попречило на това.

Обект на следствие е договора със федерацията на Саудитска Арабия, съгласно който шампионата за Суперкупата на Испания се реалокира в азиатската страна. Вчера бяха осъществени претърсвания и изземвания в централата на Испанската федерация и в дома на Рубиалес в Гранада, като са осъществени и седем ареста. Предполагаемите закононарушения са корупция, пране на пари и други нередности, осъществени през последните пет години от мандата на някогашния президент.

 Строителната компания Gruconsa, определена да построи стадиона " Ла Картуха " в Севиля, също е обект на следствие. Именно на това оборудване на 6 април ще се играе и финалът за Купата на краля сред Атлетик Билбао и Майорка.
 Нови неприятности за Рубиалес, полиция нахлу в дома му
Нови неприятности за Рубиалес, полиция нахлу в дома му

Както и в офиса на Испанската футболна федерация
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР